Zarządzanie ryzykiem kredytowym na przykładzie Banku Pekao S.A. - Ożóg Łukasz (My University, 2003)
Celem pracy jest analiza zarządzania ryzykiem kredytowym na przykładzie Banku Pekao S.A. zaprezentowano istotę i funkcje kredytów. Dokonano charakterystyki ryzyka bankowego – rodzaje, przyczyny oraz zarządzanie ryzykiem bankowym. Opisano procedury zarządzania ryzykiem kredytowym oraz przedstawiono metody ograniczania ryzyka kredytowego w Banku Pekao S.A.
Keywords: finanse; bankowość; ryzyko kredytowe; zarządzanie ryzykiem kredytowym; ograniczanie ryzyka kredytowego; zdolność kredytowa; instrumenty pochodne