Motywacja jako obszar zadaniowy zarządzania zasobami ludzkimi - Ogorzałek, Ewa (My University, 2011)
Praca ma charakter teoretyczno - empiryczny. Przedmiotem analizy była motywacja, jako obszar zadaniowy zarządzania zasobami ludzkimi. W rozdziale 2 omówiono zagadnienia związane z procesem zarządzania zasobami ludzkimi. W rozdziale 3 zaprezentowano definicje motywacji, podstawowe teorie, modele oraz podział czynników motywacyjnych na materialne i niematerialne. W rozdziale 4 przedstawiono charakterystykę badanego obiektu w procesie realizacji zagadnień motywacji w zarządzaniu zasobami ludzkimi.

My work is a theoretical - empirical. The subject of the analysis was the motivation, as an area resource management task Human resources. Chapter 2 discusses issues related to human resource management process. Chapter 3 presented, definitions of motivation, the basic theories, models and motivational factors on the distribution of material and immaterial. Chapter 4 presents the characteristics of the analyzed object in the process of the issues of motivation in human resource management.
Motivation as area of human resources management
Keywords: motywacja; zasoby ludzkie; motivation; human resources