Wykorzystanie obcych źródeł finansowania inwestycji rzeczowych w przedsiębiorstwie na przykładzie Fabryki Kabli "FK" - Włodek Aneta (My University, 2003)
Celem pracy jest analiza wykorzystania obcych źródeł finansowania inwestycji rzeczowych w przedsiębiorstwie na przykładzie Fabryki Kabli "FK". Przedstawiono istotę, znaczenie i rodzaje inwestycji oraz opisano rachunek ekonomicznej efektywności przedsięwzięć rozwojowych i jego metody. Opisano źródła finansowania inwestycji oraz dokonano oceny efektywności i doboru źródeł finansowania.
Keywords: finanse; źródła finansowania inwestycji; ekonomiczna efektywność przedsięwzięć; kredyty; pożyczki; polityka inwestycyjna