Bepieczeństwo kart kredytowych - Kawalec, Bartłomiej (My University, 2008)
Niniejsze opracowanie obejmuje tematykę związaną z bezpieczeństwem kart elektronicznych, w szczególności tych wykorzystywanych w operacjach finansowych. Przedstawia również problemy bezpieczeństwa i metody stosowane celem jego zapewnienia. Ujawnia także mocne i słabe strony tychże metod. Poruszone problemy, ze względu na rozległy temat bezpieczeństwa elektronicznych transakcji kartowych, są bardzo istotne dla zrozumienia tego zagadnienia.
Credit card safety
Keywords: bankowość elektroniczna; karty płatnicze; bezpieczeństwo transakcji; ryzyko bankowości elektronicznej; skimming; carding; szyfrowanie