Doskonalenie systemu szkolenia pracowników w firmie Gardner Aerospace - Dziewit, Jakub (My University, 2013)
Celem pracy jest uwypuklenie znaczenia szkoleń w organizacjach oraz zaprezentowanie jak można udoskonalić ten system na przykładzie przedsiębiorstwa Gardner Aerospace Mielec Sp. z o.o. Podstawową metodą badawczą wykorzystaną w pracy jest technika wywiadu. Wszelkie niezbędne informacje do napisania owej pracy zostały pozyskane z rozmowy z przedstawicielami firmy Gardner Aerospace Mielec Sp. z o.o.. Wywiady odbywały się kilkakrotnie na przestrzeni od kwietnia do czerwca 2013 roku. Praca składa się z trzech rozdziałów. Pierwszy z nich przedstawia szkolenie pracowników jako jedną z funkcji zarządzania zasobami ludzkimi. Opisuje samo pojęcie szkolenia, jego istotę i cele. Rozdział drugi to prezentacja organizacji Gardner Aerospace. Krótka historia oraz nieco informacji na temat rozwoju i zakresu działalności firmy to tylko niektóre wiadomości omawianego przedsiębiorstwa z Mieleckiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej. Znajduje się w nim schemat organizacyjny, opis stanowisk, a także informacje o zarządzaniu zasobami ludzkimi w przedsiębiorstwie Gardner. Rozdział trzeci skupia się na badaniu systemu szkolenia pracowników w firmie Gardner Aerospace Mielec Sp. z o.o. Opisano charakterystykę szkolenia pracowników w firmie, a także metody ich oceniania. Omówiono również oceny pracowników z przeprowadzanych szkoleń. Ponadto autor zawarł w nim kierunki doskonalenia procesu szkolenia pracowników w przedsiębiorstwie Gardner Aerospace Mielec Sp. z o.o.
The Improvement of the Employee Training System in Gardner Aerospace
Keywords: zarządzanie zasobami ludzkimi; szkolenia pracowników; programy szkoleniowe