Rachunkowość w ujęciu informatycznym i jej efekty na przykładzie Przedsiębiorstwa Turystycznego "Czarny Potok" S.A. w Krynicy - Michalik Agnieszka (My University, 2006)
Rachunkowość jest dziedziną nauki a zarazem zbiorem zasad, metod i technik prowadzenia ewidencji księgowej. Celem pracy jest przedstawienie organizacji rachunkowości w firmie poprzez zastosowanie jednej z technik ewidencji, a mianowicie prowadzenia ksiąg rachunkowych przy użyciu komputera oraz efektów jej zastosowania. Pierwsze dwa rozdziały poświęcone są zagadnieniom i ujęciem teoretycznego aspektu postawionego celu, kolejne cztery rozdziały charakteryzują problem z praktycznego punktu widzenia.
Accountancy in computer science view and it’s effects on example of tourist company “Czarny Potok” S.A. in Krynica
Keywords: rachunkowość; metody rachunkowości; informatyka w rachunkowości; rachunkowość komputerowa; ewidencja księgowa; zarządzanie dokumentami księgowymi; bezpieczeństwo informatycznych systemów księgowości; spółki akcyjne; program Księga Handlowa; sporządzanie deklaracji podatkowych