Analiza procesu rekrutacji i selekcji w firmie grupa Prefabet S.A. Oddział Długi Kąt - Majchrzak, Krystian (My University, 2011)
Celem pracy jest diagnoza i ocena procesu rekrutacji i selekcji w firmie Grupa Prefabet S.A. Oddział Długi Kąt. W realizacji tego ma pomóc określenie rodzajów rekrutacji, metod selekcji, profilu kandydata, wymagań wobec stanowiska pracy, kryteriów, na podstawie których dokonywany jest wybór kandydata, a także identyfikacja sposobu wprowadzenia nowego pracownika do firmy. Poniższa praca składa się z dwóch części. Pierwsza część jest teoretyczna, a druga – badawcza i opisany jest w niej przebieg procesu rekrutacji w firmie Grupa Prefabet S.A. Odział Długi Kąt. W pierwszym rozdziale pracy, przedstawione zostało miejsce i rola, jaką odgrywa proces rekrutacji i selekcji w zarządzaniu zasobami ludzkimi. Drugi rozdział poświęcony jest etapom, które prowadzą do wyboru najlepszego kandydata oraz sposobie, w jaki wprowadzany jest on do firmy. Kolejne dwa rozdziały dotyczą metodycznych badań. W trzecim rozdziale przedstawiony jest cel pracy oraz hipotezy badawcze. W dalszej części znajduje się krótki opis badanej firmy. Ostatni rozdział to analiza procesu rekrutacji i selekcji w badanej firmie. Na końcu rozdziału przedstawione zostały proponowane do uwzględnienia kierunki poprawy dotychczasowego procesu rekrutacyjnego w firmie.
Analysis of the recruitment and selection processes in the company “Prefabet S.A. Oddział Długi Kąt”
Keywords: rekrutacja; selekcja pracowników; zarządzanie zasobami ludzkimi; polityka kadrowa