Wykorzystanie logistyki w zarządzaniu przedsiębiorstwem transportowym na przykładzie Przedsiębiorstwa Transportowego XYZ - Kulig, Kinga (My University, 2011)
Głównym celem pracy jest diagnoza wykorzystania w badanym przedsiębiorstwie transportowym narzędzi logistycznych. Praca ta składa się z czterech rozdziałów, które zawierają podrozdziały. Rozdział pierwszy przedstawia pojęcie i istotę logistyki. Rozdział drugi poświęcony jest narzędziom i zasadom realizacji logistyki w przedsiębiorstwie. Rozdział trzeci przedstawia ogólną charakterystykę firmy, jej historię, obecną sytuację przedsiębiorstwa, a także ocenę jej działalności. Rozdział czwarty zawiera wykorzystanie narzędzi logistycznych w przedsiębiorstwie transportowym XYZ. W zaprezentowanej pracy bardzo pomocne okazały się materiały: bilans, rachunek zysków i strat, które udostępnił Właściciel przedsiębiorstwa transportowego XYZ. W pracy korzystano z literatury, która obejmowała zakres tematyczny pracy, a więc: logistyka, spedycja, transport.
The use of logistics in company management - the case of XYZ
Keywords: transport; przedsiębiorstwo; logistyka; zarządzanie logistyczne