Metody rozliczeń i oceny działalności gospodarstwa agroturystycznego - Kret Grażyna (My University, 2004)
Celem pracy jest prezentacja metody rozliczeń i oceny działalności gospodarstwa agroturystycznego. Przedstawiono pojęcie turystyki wiejskiej i zaprezentowano jej formy. Przedstawiono systemy ewidencji i rachunku kosztów oraz zaprezentowano ideę planowania i ocenę działalności. Dokonano oceny projektu inwestycyjnego danego gospodarstwa, ocena jego bieżącej działalności i możliwości rozwoju agroturystyki.
Keywords: zarządzanie; rachunkowość; agroturystyka; gospodarstwo agroturystyczne; turystyka wiejska; rachunek kosztów; planowanie; projekt inwestycyjny