System motywowania pracowników w organizacji na przykładzie Centrum Handlowego REAL w Nowym Sączu - Basta, Katarzyna (My University, 2012)
W niniejszej pracy pragnę zaprezentować jak wielkie znaczenie ma system motywacji w zarządzaniu organizacją i ludźmi. Poprzez analizę sytemu motywowania w firmie Real zamierzam przedstawić wpływ tego systemu na pracę zatrudnionych w niej pracowników. Praca składa się z czterech części. Pierwsza część poświęcona jest teoretycznym zagadnieniom motywacji wybranym z literatury przedmiotu. W drugim rozdziale pracy przedstawiłam grupę narzędzi motywacyjnych, które służą do motywowania pracownika. Kolejny rozdział prezentuje krótką charakterystykę firmy Real: rozwój firmy, jej historię oraz obecną strukturę. Ostatni rozdział jest częścią badawczą, przedstawia wyniki ankiety przeprowadzonej w firmie Real, dotyczącej wpływu motywacji na pracownika.
Motivation system in an organization based on example of C.H. Real in Nowy Sącz
Keywords: motywacja do pracy; zarządzanie zasobami ludzkimi; motywowanie pracowników; systemy motywacyjne; człowiek w pracy