System wynagrodzeń i jego rola w procesie motywowania pracowników - Jarek, Mieczysława (My University, 2009)
Przedmiotem niniejszej pracy jest zbadanie wybranych zagadnień związanych z motywacją w systemie zarządzania zasobami ludzkimi, co pozwoli na równoczesną ocenę systemu wynagrodzeń i jego roli w procesie motywowania pracowników SP ZOZ Sanatorium MSWiA w Krynicy-Zdroju. Celem pracy jest ocena systemu wynagrodzeń i identyfikacja kluczowych czynników wpływających na motywację do pracy. Praca ma charakter studium teoretyczno-empirycznego wyznaczonego metodą indukcyjnego postępowania badawczego. Podstawę analiz i studiów stanowi przegląd literatury współczesnej z zakresu motywacji. Badanie empiryczne przeprowadzono w oparciu o ankietę.
Remuneration system and its role in the motivation process of the employees
Keywords: motywacja; zarządzanie zasobami ludzkimi; wynagrodzenia