Wykorzystanie metod planowania strategicznego w określeniu pozycji przedsiębiorstwa na rynku na przykładzie ING Banku Śląskiego. - Bułak Andrzej (My University, 2003)
Celem niniejszej pracy jest wykorzystanie metod planowania strategicznego w określeniu pozycji przedsiębiorstwa na rynku na przykładzie ING Banku Śląskiego. W pracy autor dokonuje przybliżenia pojęć zarządzanie strategiczne i planowanie strategiczne, co pozwoli zidentyfikować strategię występującą w badanej organizacji. Analizuje wszystkie sfery funkcjonowania Banku i jego otoczenia, oraz wyznacza perspektywy rozwoju Banku.
Keywords: zarządzanie bankiem; planowanie strategiczne; ING Bank Śląski S.A.; analiza strategiczna; systemy motywacji; rentowność