Ocena strategii rozwoju gminy Wojnicz - Gołąb Piotr (My University, 2003)
Celem pracy jest ocena strategii rozwoju gminy Wojnicz. Przedstawiono istotę, cele i zadania gminy, struktura organizacyjną gminy oraz system zarządzania gminą. Opisano proces rozwoju gminy, istotę, elementy i funkcje strategii rozwoju gminy oraz proces formułowania i wdrażania strategii rozwoju gminy. Dokonano charakterystyki gminy Wojnicz, jej historii, struktury organizacyjnej i sytuacji ekonomiczno-finansowej gminy oraz przedstawiono charakterystykę zasobów gminy. Zawarto prezentację strategii rozwoju gminy Wojnicz wraz z zagrożeniami i szansami sprzyjającym rozwojowi gminy. Przedstawiono diagnozę strategii gminy Wojnicz oraz kierunki doskonalenia strategii gminy wraz z warunkami koniecznymi do realizacji tej strategii.
Keywords: strategia rozwoju; gmina; wdrażanie strategii rozwoju; struktura organizacyjna gminy; rozwój gminy; zarządzanie gminą