Budżet zadaniowy wydatków majątkowych miasta i gminy Stary Sącz na 2004 rok - Porębska, Barbara (My University, 2004)
Praca ma na celu przedstawienie budżetu zadaniowego wydatków majątkowych miasta i gminy Stary Sącz na 2004 rok. Przedstawiono ideę planowania finansowego w jednostkach samorządu terytorialnego. Zaprezentowano pojęcie, cechy, rodzaje, charakterystykę i etapy opracowywania budżetu zadaniowego. Przedstawiono Miasto i Gminę Stary Sącz jako jednostkę samorządu terytorialnego. Omówiono budżet zadaniowy wydatków majątkowych miasta i gminy Stary Sącz na 2004 rok oraz dokonano oceny jego funkcjonowania i przydatności.
Keywords: finanse; budżet gminy; planowanie finansowe; budżet zadaniowy gminy; samorząd terytorialny; wydatki majątkowe; program inwestycyjny; zadanie inwestycyjne