Paczki ekspresowe – aplikacja dla firmy spedycyjnej - Skrzekut, Bogdan (My University, 2014)
„Paczki ekspresowe” to aplikacja WWW wspomagająca pracę firmy spedycyjnej. Jej głównym zadaniem jest gromadzenie danych i wygodne zarządzanie przesyłkami. Program wspiera pracę na urządzeniach mobilnych, umożliwiając wygodną pracę na smartfonie, tablecie czy komputerze stacjonarnym. Umożliwia on też rejestrację przesyłek on-line przez klientów oraz śledzenie ich dalszych tras do odbiorców. W aplikacji przewidziano też mechanizm autoryzacji oraz praw dostępu, co jest konieczne, gdy program przeznaczony jest dla szerokiej gamy pracowników firmy spedycyjnej, od administratora systemu począwszy, przez pracowników sortowni i działu obsługi klienta, a kończąc na kurierach.

Express Parcels is a web application supporting the work of shipping company. Its main task is convenient management of parcels and collecting data about them. The program supports work on mobile devices, enabling convenient work on smartphones, tablets or desktop computers. It also allows online registration of parcels by customers and tracking their further routes to recipients. The application also provides a mechanism for authentication and access rights, which is necessary when the program is designed for a wide range of shipping company employees: system administrators, workers sorting area, customer service workers and couriers.
Express Parcels - an application for the shipping company
Keywords: spedycja; aplikacja www; php; mysql; framework; shipping of parcels; web application; php; mysql; framework