Płacowe i pozapłacowe środki motywowania pracowników na przykładzie przedsiębiorstwa "KOMP - POL" S.A - Łagan Dagmara (My University, 2004)
Celem pracy jest prezentacja płacowych i pozapłacowych środków motywowania pracowników na przykładzie przedsiębiorstwa „KOMP - POL" S.A. Przedstawiono ideę motywacji pracowników oraz formy i składniki wynagrodzeń w aspekcie motywacji. Zaprezentowano metodykę opracowywania systemu wynagradzania oraz charakterystykę organizacji firmy i wybranych stanowisk pracy. Przedstawiono stan aktualny i propozycje zmian w systemie motywacji firmy.
Keywords: motywowanie; zarządzanie zasobami ludzkimi; UMEWAP - 95; wynagrodzenia; pozapłacowe środki motywowania