Rola służby bhp w sklepach spożywczo-przemysłowych na przykładzie „SPOŁEM” Tarnowskiej Spółdzielni Spożywców - Kozioł, Agnieszka (My University, 2012)
Celem pracy jest przedstawienie roli jaką spełnia w zakładzie pracy służba bhp oraz omówienie jej wybranych aspektów. Część teoretyczna pracy została napisana na podstawie dostępnej literatury poświęconej zagadnieniom bezpieczeństwa i higieny pracy. Część badawcza natomiast powstała na podstawie udostępnionych materiałów wewnętrznych Spółdzielni oraz informacji uzyskanych podczas osobistych wywiadów z pracownikami: Sekcji Ogólnej, Głównym Specjalistą ds. bhp oraz pracownikami jednostek handlowych Społem Tarnowskiej Spółdzielni Spożywców. Przedstawiona w niniejszej pracy rola jaką pełni służba bhp jednoznacznie wskazuje na potrzebę funkcjonowania służby bhp w zakładach pracy. Działalność służby bezpieczenstwa i higieny pracy przynosi niewymierne korzyści, których nie można kalkulować jeśli chodzi o zdrowie i życie ludzkie.
The Role of Occupational Health and Safety Services in General Stores as Exemplified by SPOŁEM Tarnowska Spółdzielnia Spożywców
Keywords: bezpieczeństwo w pracy; system zarządzania BHP; BHP (Bezpieczeństwo i Higiena Pracy)