Zarządzanie ceną w sektorze usług turystyczno hotelarskich

WSB-NLU Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Wołowiec, Tomasz
dc.contributor.author Szarota, Katarzyna
dc.date.accessioned 2013-10-16T13:17:20Z
dc.date.available 2013-10-16T13:17:20Z
dc.date.issued 2009-09-21 12:02:46
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11199/1000
dc.description.abstract Praca przedstawia analizę sektora usług turystycznych w przekroju jednego z podstawowych czynników – ceny. Głównym celem jest skompilowanie wiedzy z zakresu zarządzania , zarządzania zasobami ludzkimi oraz zarządzania jakością i odniesienia jej do sektora usług turystycznych. Praca koncentruje się na dwóch obszarach: marketingowym, wartościowym, strategicznym i konkurencyjnym znaczeniu ceny, zarządzaniu ceną w funkcjonowaniu działalności hotelowej. Niniejsza praca składa się z trzech rozdziałów. W pierwszym rozdziale omówiłam podstawowe kwestie związane z zarządzaniem, strukturą i organizacją pracy w hotelarstwie. Poruszane są problemy związane z prawidłowym działaniem przedsiębiorstwa hotelarskiego. Drugi rozdział przedstawia definicję i rodzaje cen oraz pokazuje jakie funkcje pełni cena w sektorze usług . Rozdział trzeci przedstawia analizę efektywności w przekroju kategorii jaką jest cena oraz pokazuje psychologiczne znaczenie ceny w walce z konkurencją. Omawiane są wskaźniki działalności hotelowej. pl
dc.language.iso pl pl
dc.rights licencja niewyłączna
dc.subject hotelarstwo pl
dc.subject zarządzanie cenami pl
dc.subject usługi turystyczne pl
dc.title Zarządzanie ceną w sektorze usług turystyczno hotelarskich pl
dc.title.alternative Price management in hospitality and tourism sector pl
dc.type bachelorThesis pl
dc.date.updated 2013-10-15T13:55:20Z


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search WSB-NLU Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics

Info