Badanie potrzeb informacyjnych kierownictwa w systemie jakości

WSB-NLU Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Wdowiak, Wojciech
dc.contributor.author Buczyński Grzegorz
dc.date.accessioned 2013-12-20T13:39:59Z
dc.date.available 2013-12-20T13:39:59Z
dc.date.issued 2004
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11199/2529
dc.description.abstract Celem niniejszej pracy jest zbadanie źródeł pochodzenia informacji oraz potrzeb informacyjnych kierownictwa. Postawiono tezę, iż brak informacji lub jej nadmiar są najczęstszą przyczyną nietrafnych decyzji. Przedstawiono pojęcie jakości oraz systemu jakości, w którym działa każde przedsiębiorstwo, pojęcie potrzeb i zakres potrzeb informacyjnych niezbędnych do działania w systemie jakości. Zaprezentowano również organizatorskie metody oraz techniki badań - metodę diagnostyczną, prognostyczną, metodę analizy wartości oraz techniki takie, jak: wywiad, ankieta, techniki obserwacji migawkowych, oraz technika badania pracy. Przeprowadzono badania ankietowe na wybranej grupie respondentów. Podjęto również próbę zmian techniczno-organizacyjnych w badanym przedsiębiorstwie. Podstawą tych zmian były obowiązujące w każdym zakładzie produkującym żywność zasady Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Higienicznej (GHP). pl
dc.language.iso pl pl
dc.rights licencja niewyłączna pl
dc.subject jakość pl
dc.subject systemy jakości pl
dc.subject potrzeby informacyjne pl
dc.subject kadra kierownicza pl
dc.subject metody organizatorskie pl
dc.title Badanie potrzeb informacyjnych kierownictwa w systemie jakości pl
dc.type masterThesis pl


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search WSB-NLU Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics

Info