dc.contributor.advisor | Malczak, Jan | |
dc.contributor.author | Kurowska Krystyna | |
dc.date.accessioned | 2014-01-19T20:30:38Z | |
dc.date.available | 2014-01-19T20:30:38Z | |
dc.date.issued | 2003 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11199/4345 | |
dc.description.abstract | Praca niniejsza poświęcona jest zagadnieniom jakości. Autorka rozważa teorię jakości – jej definicje, prawa, cechy; zaznajamia z problematyką jakości w sektorze produkcji i obrotu żywnością w aspekcie wejścia Polski do UE; w części praktycznej prowadzi przez sekwencję działań, jakie musi wykonać przedsiębiorstwo, aby wg systemu jakości HACCP produkować dobrą i bezpieczną żywność. Celem pracy było przybliżenie małemu przedsiębiorstwu sposobu organizacji przedsiębiorstwa i produkcji zgodnego z zasadami systemu HACCP – jednego z unijnych wymogów oraz wykazanie w praktyce, że jego wdrożenie nie jest aż tak trudne jak się powszechnie uważa. | pl |
dc.language.iso | pl | pl |
dc.rights | licencja niewyłączna | pl |
dc.subject | zarządzanie | pl |
dc.subject | zarządzanie jakością | pl |
dc.subject | produkcja artykułów żywnościowych | pl |
dc.subject | system HACCP | pl |
dc.subject | małe przedsiębiorstwo | pl |
dc.subject | piekarnia | pl |
dc.title | Wdrażanie systemów zarządzania poprzez jakość strategią wejścia polskich przedsiębiorstw na rynki Unii Europejskiej na przykładzie wdrażania systemu zapewnienia jakości żywności HACCP w Piekarni A. & W. Hojdys w Nowym Sączu | pl |
dc.type | masterThesis | pl |