Wdrażanie systemów zarządzania poprzez jakość strategią wejścia polskich przedsiębiorstw na rynki Unii Europejskiej na przykładzie wdrażania systemu zapewnienia jakości żywności HACCP w Piekarni A. & W. Hojdys w Nowym Sączu

WSB-NLU Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Malczak, Jan
dc.contributor.author Kurowska Krystyna
dc.date.accessioned 2014-01-19T20:30:38Z
dc.date.available 2014-01-19T20:30:38Z
dc.date.issued 2003
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11199/4345
dc.description.abstract Praca niniejsza poświęcona jest zagadnieniom jakości. Autorka rozważa teorię jakości – jej definicje, prawa, cechy; zaznajamia z problematyką jakości w sektorze produkcji i obrotu żywnością w aspekcie wejścia Polski do UE; w części praktycznej prowadzi przez sekwencję działań, jakie musi wykonać przedsiębiorstwo, aby wg systemu jakości HACCP produkować dobrą i bezpieczną żywność. Celem pracy było przybliżenie małemu przedsiębiorstwu sposobu organizacji przedsiębiorstwa i produkcji zgodnego z zasadami systemu HACCP – jednego z unijnych wymogów oraz wykazanie w praktyce, że jego wdrożenie nie jest aż tak trudne jak się powszechnie uważa. pl
dc.language.iso pl pl
dc.rights licencja niewyłączna pl
dc.subject zarządzanie pl
dc.subject zarządzanie jakością pl
dc.subject produkcja artykułów żywnościowych pl
dc.subject system HACCP pl
dc.subject małe przedsiębiorstwo pl
dc.subject piekarnia pl
dc.title Wdrażanie systemów zarządzania poprzez jakość strategią wejścia polskich przedsiębiorstw na rynki Unii Europejskiej na przykładzie wdrażania systemu zapewnienia jakości żywności HACCP w Piekarni A. & W. Hojdys w Nowym Sączu pl
dc.type masterThesis pl


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search WSB-NLU Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics

Info