Proces przystosowania przedsiębiorstwa branży mleczarskiej do wymogów Unii Europejskiej na Przykładzie Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Nowym Sączu

WSB-NLU Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Piekarz, Halina
dc.contributor.author Gargula Przemysław
dc.date.accessioned 2014-02-04T21:32:56Z
dc.date.available 2014-02-04T21:32:56Z
dc.date.issued 2006
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11199/5267
dc.description.abstract Korzystanie ze środków Unijnych na rozwój i modernizację przedsiębiorstwa daje bardzo duże możliwości, a w przyszłości wiele korzyści. Jednak samo wdrożenie i przestrzeganie norm Unii Europejskiej jest niezwykle trudne i pracochłonne. Po przystąpieniu Polski w szeregi państw wspólnoty otworzyły się bardzo szerokie rynki zbytu na rodzime produkty. Dostosowanie naszego ustawodawstwa, a w efekcie całych zakładów produkcyjnych do wymogów unijnych było i jest nadal czasochłonne i bardzo drogie z finansowego punktu widzenia. Przedmiotem pracy jest przedstawienie procesu wdrażania podstawowego systemu jakości w przemyśle spożywczym jakim jest system HACCP na przykładzie sądeckiej Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej. Korzystanie ze środków Unijnych na rozwój i modernizację przedsiębiorstwa daje bardzo duże możliwości, a w przyszłości wiele korzyści. Jednak samo wdrożenie i przestrzeganie norm Unii Europejskiej jest niezwykle trudne i pracochłonne. Po przystąpieniu Polski w szeregi państw wspólnoty otworzyły się bardzo szerokie rynki zbytu na rodzime produkty. Dostosowanie naszego ustawodawstwa, a w efekcie całych zakładów produkcyjnych do wymogów unijnych było i jest nadal czasochłonne i bardzo drogie z finansowego punktu widzenia. Przedmiotem pracy jest przedstawienie procesu wdrażania podstawowego systemu jakości w przemyśle spożywczym jakim jest system HACCP na przykładzie sądeckiej Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej. pl
dc.language.iso pl pl
dc.rights licencja niewyłączna pl
dc.subject proces przystosowania pl
dc.subject wymogi UE pl
dc.subject Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska pl
dc.subject system HACCP pl
dc.subject zakłady produkcyjne pl
dc.subject system jakości pl
dc.subject prtzemysł spożywczy pl
dc.title Proces przystosowania przedsiębiorstwa branży mleczarskiej do wymogów Unii Europejskiej na Przykładzie Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Nowym Sączu pl
dc.title.alternative The adaption percentage of a dairy company to the European Union requirements on the example Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Nowym Sączu en
dc.type masterThesis pl


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search WSB-NLU Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics

Info