dc.contributor.advisor |
Patena, Wiktor |
|
dc.contributor.author |
Radoń, Sławomir Grzegorz |
|
dc.date.accessioned |
2013-09-05T09:10:46Z |
|
dc.date.available |
2013-09-05T09:10:46Z |
|
dc.date.issued |
2009-02-10 14:33:39 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/11199/565 |
|
dc.description.abstract |
Praca koncentruje się na wycenie Zakładu Przetwórstwa Mięsnego „Szarek” z siedzibą w Jarosławiu. Jest to firma rodzinna należąca do sektora MSP. Właściciele firmy udostępnili bilanse oraz rachunek zysków i strat za dane okresy, oraz podali w wywiadzie przeprowadzonym przez autora inne niezbędne informacje odnośnie sytuacji finansowej firmy oraz sposobu jej funkcjonowania. Na tej podstawie możliwe było dokonanie wyceny firmy dwoma wybranymi metodami.
W pierwszej części pracy przedstawiono bardziej szczegółowe informacje o ZPM
„Szarek”. Następnie prezentowane są najczęściej stosowane metody wyceny przedsiębiorstw wraz ze wskazaniem na ich najważniejsze wady i zalety. W dalszej części, po dokonaniu wyboru konkretnych dwóch metod praca przyjmuje strukturę raportu z wyceny. Kolejne rozdziały prezentują sposób oraz wyniki oszacowania wartości przedsiębiorstwa wybranymi metodami. |
pl |
dc.language.iso |
pl |
pl |
dc.rights |
licencja niewyłączna |
|
dc.subject |
metody wyceny przedsiębiorstwa |
pl |
dc.subject |
wycena przedsiębiorstwa |
pl |
dc.subject |
wartość przedsiębiorstwa |
pl |
dc.subject |
przetwórstwo mięsne |
pl |
dc.title |
Wycena przedsiębiorstwa na przykładzie ZPM "Szarek" |
pl |
dc.title.alternative |
Valuation of the ZPM “Szarek” Company |
pl |
dc.type |
masterThesis |
pl |
dc.date.updated |
2013-08-01T10:44:50Z |
|