System jakości HACCP w rozwoju firmy sektora MSP na przykładzie „Piwniczanka” Spółdzielnia Pracy

WSB-NLU Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gancarczyk, Jacek
dc.contributor.author Potok, Iwona
dc.date.accessioned 2014-01-03T07:07:06Z
dc.date.available 2014-01-03T07:07:06Z
dc.date.issued 2013-01-09 14:01:08
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11199/3157
dc.description.abstract Niniejsza praca ma na celu przedstawienie wpływu systemu HACCP na rozwój przedsiębiorstwa „Piwniczanka” Spółdzielnia Pracy wraz z próbą analizy za pomocą modelu Churchilla i Lewis oraz diagnozy potencjału rozwojowego POS (Przedsiębiorca - Organizacja - Strategia). Badania te pozwoliły wysunąć wnioski, iż firma ta znajduje się na wysokim poziomie rozwoju, a także jest ważnym konkurentem na rynku wód geomineralnych. Szczególnie podkreślono fakt wprowadzenia systemu zarządzania jakością do struktur firmy, który przyczynił się do zdobycia światowego uznania dla jakości wytwarzanych produktów tego przedsiębiorstwa. pl
dc.description.abstract This paper aims to shift the impact of the HACCP system for the development of the enterprise "Piwniczanka" Cooperative Work, and compare this company based on research carried out in accordance with the model of Churchill and Lewis, as well as POS diagnosis. These studies have helped extend the conclusions that this company is on the high level of development, and is a major competitor in the market geo-mineral water. Enjoy a variety also noted that the introduction of a quality management system to the structures helped companies to gain global recognition for the quality of the manufactured products of the company. pl
dc.language.iso pl pl
dc.rights licencja niewyłączna
dc.subject jakość pl
dc.subject system zarządzania jakością pl
dc.subject system jakości HACCP pl
dc.subject MSP pl
dc.subject woda mineralna pl
dc.subject quality pl
dc.subject quality management system pl
dc.subject HACCP system pl
dc.subject SMEs pl
dc.subject mineral water pl
dc.title System jakości HACCP w rozwoju firmy sektora MSP na przykładzie „Piwniczanka” Spółdzielnia Pracy pl
dc.title.alternative HACCP quality system in the company’s development of the SMEs sector on the example „Piwniczanka” Cooperative Work pl
dc.type masterThesis pl
dc.date.updated 2014-01-02T10:30:22Z


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

  • Prace magisterskie [3237]
    [Zgodnie z obowiązującą procedurą nie udostępniamy pełnych wersji prac dyplomowych]

Show simple item record

Search WSB-NLU Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics

Info