Logo repozytorium
  • Polski
  • English
  • Čeština
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Gàidhlig
  • Latviešu
  • Magyar
  • Nederlands
  • Português
  • Português do Brasil
  • Suomi
  • Türkçe
  • বাংলা
  • Zaloguj
    Nie masz konta? Zarejestruj się. Nie pamiętasz hasła?
Logo repozytorium
  • Zbiory i kolekcje
  • Przeglądaj wg
  • Polski
  • English
  • Čeština
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Gàidhlig
  • Latviešu
  • Magyar
  • Nederlands
  • Português
  • Português do Brasil
  • Suomi
  • Türkçe
  • বাংলা
  • Zaloguj
    Nie masz konta? Zarejestruj się. Nie pamiętasz hasła?
  1. Strona główna
  2. Przeglądaj wg autorów

Przeglądaj wg Autor "Badowska Barbara"

Teraz wyświetlane 1 - 1 z 1
Wyników na stronę
Opcje sortowania
  • Ładowanie...
    Miniatura
    Pozycja
    System HACCP bezpieczeństwo zdrowotne żywności i żywienia na przykładzie Zakładu Przetwórstwa Mięsnego "Chabura"
    (2007) Badowska Barbara; Serwacki, Jerzy
    Jakość zdrowej żywności pełni w dzisiejszych czasach bardzo istotną rolę w życiu wszystkich konsumentów spożywających zdrową żywność. Dlatego też bezpieczeństwo zdrowotne jest najważniejszym atrybutem żywności. Musi ona być zatem bezpieczna, gdyż takie są główne oczekiwania i potrzeby konsumentów. Ze względu na stałe odnotowywanie przez różne instytucje zatruć pokarmowych stwierdzono, iż musi nastąpić wprowadzenie odpowiedniego systemu, który powstrzyma „afery” związane z bezpieczeństwem zdrowotnym. Zdecydowano się na opracowanie systemu HACCP, dzięki któremu przedsiębiorcy żywnościowi podniosą standard higieniczny, który wymagany jest podczas produkcji, w przetwórstwie oraz przy obrocie żywnością. Istotą niniejszej pracy jest zaprezentowanie kolejnych etapów wdrażania systemu HACCP we wszystkich zakładach oraz firmach zajmujących się obrotem żywnością, na przykładzie Zakładu Przetwórstwa Mięsnego „CHABURA”.

oprogramowanie DSpace copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Ustawienia plików cookies
  • Polityka prywatności
  • Regulamin Repozytorium WSB-NLU
  • Prześlij uwagi