Logo repozytorium
  • Polski
  • English
  • Čeština
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Gàidhlig
  • Latviešu
  • Magyar
  • Nederlands
  • Português
  • Português do Brasil
  • Suomi
  • Türkçe
  • বাংলা
  • Zaloguj
    Nie masz konta? Zarejestruj się. Nie pamiętasz hasła?
Logo repozytorium
  • Zbiory i kolekcje
  • Przeglądaj wg
  • Polski
  • English
  • Čeština
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Gàidhlig
  • Latviešu
  • Magyar
  • Nederlands
  • Português
  • Português do Brasil
  • Suomi
  • Türkçe
  • বাংলা
  • Zaloguj
    Nie masz konta? Zarejestruj się. Nie pamiętasz hasła?
  1. Strona główna
  2. Przeglądaj wg autorów

Przeglądaj wg Autor "Kantor, Edyta"

Teraz wyświetlane 1 - 2 z 2
Wyników na stronę
Opcje sortowania
  • Ładowanie...
    Miniatura
    Pozycja
    Ocena pracownika na podstawie Iglotex w Tarnowie
    (2013-09-22 20:54:43) Kantor, Edyta; Potoczek, Natalia
    Ocena pracownika to kompleksowe narzędzie zarządzania zasobami ludzkimi pozwalające na monitorowanie, kontrolowanie pracy, zgodnie z przyjętymi standardami osób zatrudnionych w organizacji. Celem niniejszej pracy jest analiza procesu oceny pracownika w Iglotex Tarnów. Na potrzebę badań został przygotowany kwestionariusz ankiety, który był źródłem niezbędnych informacji na temat funkcjonowania procesu. W firmie funkcjonuje punktowa metoda oceny pracownika, polegająca na przypisaniu określonym kryteriom oceny odpowiedniej ilości punktów obrazujący poziom osiągnięć i umiejętności pracownika. Na podstawie analizy dokumentów i odpowiedzi ankietowanych stwierdzono, że ocena okresowa odgrywa istotną rolę w zarządzaniu potencjałem intelektualnym w firmie Iglotex. Pomaga dopasować predyspozycje i zainteresowania pracowników do zadań i wymogów stanowiska pracy, przynosi konkretne korzyści podnosząc efektowność, jakość pracy, motywacje zatrudnionych, ułatwia rozwój zawodowy, a w konsekwencji wzrost poziomu zadowolenia z pracy.
  • Ładowanie...
    Miniatura
    Pozycja
    Zarządzanie bezpieczeństwem żywności w oparciu o system HACCP
    (2011-07-30 11:36:55) Kantor, Edyta; Jaki, Andrzej
    Celem niniejszej pracy jest zaprezentowanie teoretycznych i praktycznych aspektów związanych z istotą, wdrażaniem oraz funkcjonowaniem systemu HACCP w wybranym przedsiębiorstwie. Praca ma charakter teoretyczno-empiryczny. Warstwa teoretyczna obejmuje pierwszy i drugi rozdział. Opracowana została na podstawie studiów literatury z zakresu problematyki zarządzania jakością, bezpieczeństwa żywności. W rozdziale I ukazano jakość jako czynnik konkurowania na rynku. Skupiono się na genezie systemu jakości, jej zarządzaniu oraz przedstawiono wiodących prekursorów zarządzania jakością. W kolejnym, II rozdziale, przedstawiono genezę, istotę i cechy systemu HACCP. Ukazano korzyści i trudności wynikające z funkcjonowania tego systemu. Rozdział III ma charakter empiryczny. Prezentuje zarządzanie bezpieczeństwem zdrowotnym żywności w wybranym przedsiębiorstwie. Funkcjonujący w przedsiębiorstwie system HACCP umożliwił dalszy rozwój jakościowy przedsiębiorstwa „Owoc”. Dał możliwość wdrożenia nowych systemów jakości. Ułatwił pozyskanie nowych kontrahentów i rynków zbytu.

oprogramowanie DSpace copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Ustawienia plików cookies
  • Polityka prywatności
  • Regulamin Repozytorium WSB-NLU
  • Prześlij uwagi