Logo repozytorium
  • Polski
  • English
  • Čeština
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Gàidhlig
  • Latviešu
  • Magyar
  • Nederlands
  • Português
  • Português do Brasil
  • Suomi
  • Türkçe
  • বাংলা
  • Zaloguj
    Nie masz konta? Zarejestruj się. Nie pamiętasz hasła?
Logo repozytorium
  • Zbiory i kolekcje
  • Przeglądaj wg
  • Polski
  • English
  • Čeština
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Gàidhlig
  • Latviešu
  • Magyar
  • Nederlands
  • Português
  • Português do Brasil
  • Suomi
  • Türkçe
  • বাংলা
  • Zaloguj
    Nie masz konta? Zarejestruj się. Nie pamiętasz hasła?
  1. Strona główna
  2. Przeglądaj wg autorów

Przeglądaj wg Autor "Kobos, Tomasz"

Teraz wyświetlane 1 - 1 z 1
Wyników na stronę
Opcje sortowania
  • Ładowanie...
    Miniatura
    Pozycja
    Kształtowanie zgodnych z prawem i akceptowalnych społecznie warunków pracy na przykładzie przedsiębiorstwa branży spożywczo-chłodniczej
    (2012-09-18 02:28:11) Kobos, Tomasz; Honkisz, Małgorzata
    Celem pracy jest przedstawienie istoty, roli i znaczenia bezpieczeństwa i higieny pracy w kształtowaniu zgodnych z prawem i akceptowalnych społecznie warunków pracy w harmonijnym procesie wytwarzania dóbr materialnych, mających zasadniczy wpływ na realizowanie podmiotowej roli człowieka w procesie pracy, służącej samorealizacji i zaspokajaniu potrzeb egzystencjalnych. Przedmiotem pracy jest przedstawienie organizacji i zadań służby bhp w przedsiębiorstwie, obowiązków pracodawców i pracowników w zakresie zapewnienia oraz przestrzegania bezpiecznych i higienicznych warunków pracy w świetle obowiązujących zasad i przepisów, procedur postępowania w przypadku zaistnienia wypadku przy pracy, instytucjonalnego nadzoru na bezpieczeństwem i higieną pracy oraz ocena działalności służby bezpieczeństwa i higieny pracy na przykładzie Przedsiębiorstwa Przemysłu Chłodniczego „Fritar” S.A. w Tarnowie. Przedstawiono ogólną charakterystykę przedsiębiorstwa branży spożywczo-chłodniczej, występujące tam zagrożenia, praktykę działania służby BHP oraz wnioski i rekomendacje w zakresie doskonalenia stanu bezpieczeństwa i higieny pracy w tym zakładzie. Zakres czasowy pracy obejmuje okres lat 2005-2010. Metodologia pracy ma charakter opisowo-analityczny polegający na charakterystyce obowiązujących przepisów prawnych oraz na analizie występujących na stanowiskach pracy zagrożeń zawodowych i stosowanych metod zapobiegania ich negatywnym skutkom oraz postulowanych rekomendacji do realizacji zadań w przedmiocie poprawy warunków bhp w rozpatrywanej firmie.

oprogramowanie DSpace copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Ustawienia plików cookies
  • Polityka prywatności
  • Regulamin Repozytorium WSB-NLU
  • Prześlij uwagi