Przeglądaj wg Autor "Opach, Karolina"
Teraz wyświetlane 1 - 1 z 1
Wyników na stronę
Opcje sortowania
Pozycja Funkcjonowanie franchisingu w branży gastronomicznej(2011-04-06 14:47:36) Opach, Karolina; Mikulec, MarekNiniejsza praca w szczegółowy sposób prezentuje funkcjonowanie punktów gastronomicznych należących do największej w Polsce sieci franczyzowej zrzeszającej mini piekarnie. W rozprawie wnikliwie podjęty został temat działalności piekarni usytuowanych w Tarnowie oraz Chrzanowie. Obszar merytoryczny pracy opisuje proces powstania oraz rozwoju systemu franczyzowego w Polsce, charakteryzuje franczyzę w branży gastronomicznej oraz prezentuje funkcjonowanie piekarni i mini piekarni w tym systemie. Ponadto szeroko omówiona została również specyfika kontaktu franczyzowego, prawa i obowiązki stron umowy, korzyści oraz problemy wynikające z zawartej współpracy pomiędzy franczyzodawcą, a franczyzobiorcą. Oddzielny rozdział poświęcony został opisowi organizacji pracy punktów piekarniczych oraz znajdującemu się w nich asortymentowi. Opracowanie rozpoznaje również bezpośrednie otoczenie konkurencyjne mini piekarni, wskazuje jej partnerów handlowych oraz głównych klientów. Opisane przez Autorkę zagadnienia odgrywają ważną rolę w procesie podejmowanych przez przedsiębiorcę decyzji biznesowych dotyczących opłacalności przystąpienia do systemu franczyzowego.