Logo repozytorium
  • Polski
  • English
  • Čeština
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Gàidhlig
  • Latviešu
  • Magyar
  • Nederlands
  • Português
  • Português do Brasil
  • Suomi
  • Türkçe
  • বাংলা
  • Zaloguj
    Nie masz konta? Zarejestruj się. Nie pamiętasz hasła?
Logo repozytorium
  • Zbiory i kolekcje
  • Przeglądaj wg
  • Polski
  • English
  • Čeština
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Gàidhlig
  • Latviešu
  • Magyar
  • Nederlands
  • Português
  • Português do Brasil
  • Suomi
  • Türkçe
  • বাংলা
  • Zaloguj
    Nie masz konta? Zarejestruj się. Nie pamiętasz hasła?
  1. Strona główna
  2. Przeglądaj wg autorów

Przeglądaj wg Autor "Opach, Karolina"

Teraz wyświetlane 1 - 1 z 1
Wyników na stronę
Opcje sortowania
  • Ładowanie...
    Miniatura
    Pozycja
    Funkcjonowanie franchisingu w branży gastronomicznej
    (2011-04-06 14:47:36) Opach, Karolina; Mikulec, Marek
    Niniejsza praca w szczegółowy sposób prezentuje funkcjonowanie punktów gastronomicznych należących do największej w Polsce sieci franczyzowej zrzeszającej mini piekarnie. W rozprawie wnikliwie podjęty został temat działalności piekarni usytuowanych w Tarnowie oraz Chrzanowie. Obszar merytoryczny pracy opisuje proces powstania oraz rozwoju systemu franczyzowego w Polsce, charakteryzuje franczyzę w branży gastronomicznej oraz prezentuje funkcjonowanie piekarni i mini piekarni w tym systemie. Ponadto szeroko omówiona została również specyfika kontaktu franczyzowego, prawa i obowiązki stron umowy, korzyści oraz problemy wynikające z zawartej współpracy pomiędzy franczyzodawcą, a franczyzobiorcą. Oddzielny rozdział poświęcony został opisowi organizacji pracy punktów piekarniczych oraz znajdującemu się w nich asortymentowi. Opracowanie rozpoznaje również bezpośrednie otoczenie konkurencyjne mini piekarni, wskazuje jej partnerów handlowych oraz głównych klientów. Opisane przez Autorkę zagadnienia odgrywają ważną rolę w procesie podejmowanych przez przedsiębiorcę decyzji biznesowych dotyczących opłacalności przystąpienia do systemu franczyzowego.

oprogramowanie DSpace copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Ustawienia plików cookies
  • Polityka prywatności
  • Regulamin Repozytorium WSB-NLU
  • Prześlij uwagi