Logo repozytorium
  • Polski
  • English
  • Čeština
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Gàidhlig
  • Latviešu
  • Magyar
  • Nederlands
  • Português
  • Português do Brasil
  • Suomi
  • Türkçe
  • বাংলা
  • Zaloguj
    Nie masz konta? Zarejestruj się. Nie pamiętasz hasła?
Logo repozytorium
  • Zbiory i kolekcje
  • Przeglądaj wg
  • Polski
  • English
  • Čeština
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Gàidhlig
  • Latviešu
  • Magyar
  • Nederlands
  • Português
  • Português do Brasil
  • Suomi
  • Türkçe
  • বাংলা
  • Zaloguj
    Nie masz konta? Zarejestruj się. Nie pamiętasz hasła?
  1. Strona główna
  2. Przeglądaj wg autorów

Przeglądaj wg Autor "Serwatka Piotr"

Teraz wyświetlane 1 - 1 z 1
Wyników na stronę
Opcje sortowania
  • Brak miniatury
    Pozycja
    Problemy zarządzania personelem na przykładzie firmy Kraft Foods Polska
    (2003) Serwatka Piotr; Śmigielska, Grażyna
    Rok 1998 ogłoszony został przez analityków rynkowych i praktyków gospodarczych rokiem fuzji. Był to rok rekordowy pod względem skali i ilości połączeń oraz przejęć. To szeroko obserwowane zjawisko na świecie stosunkowo jest nowe na rynku polskim. Czy fala działań, których istotą jest przejęcie kontroli czy wykupienie innego przedsiębiorstwa jest tylko „modą” czy koniecznością ekonomiczną we współczesnej gospodarce? Niezależnie od odpowiedzi na to pytanie, fuzje i przejęcia odgrywają ważną rolę w gospodarce światowej. Działania i decyzje podejmowane w procesie fuzji i przejęć przedsiębiorstw zawsze wiążą się z dużym ryzykiem, tak finansowym jak i odpowiedzialnością w aspekcie ludzkim. Proces kapitałowego łączenia się firm to newralgiczny okres w działalności każdej z nich. Celem pracy jest przedstawienie procesu przejęcia, zdefiniowanie problemów zaistniałych w związku z tym procesem, ze szczególnym naciskiem na problemy związane z zarządzaniem pracownikami. Obiektem analizy jest firma Kraft Foods Polska, która w 2001 roku przejęła firmę Stollwerck Polska.

oprogramowanie DSpace copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Ustawienia plików cookies
  • Polityka prywatności
  • Regulamin Repozytorium WSB-NLU
  • Prześlij uwagi